La Renaissance du Château
Back
Interactieve voorstelling

La Renaissance du Château

Tijdens een bezoek aan het rijke en flamboyante decor van het authentieke kasteel van de Puy du Fou duikt u in een 16e eeuwse sfeer!
Bekijk de trailer
Familie-activiteiten
30 minutes

Het kasteel van de Puy du Fou raakte eeuwenlang in de vergetelheid, maar opent nu opnieuw zijn deuren! De schilderijen spreken met u, de spiegels bekijken u, de geesten dansen verder, de doden ontwaken... Iedere zaal van het kasteel onthult nieuwe wonderen waar de geesten uit het glorieuze verleden nog steeds ronddolen. Ga op ontdekkingstocht naar de levendige pracht en praal van de Renaissance. 

Een herontdekt meesterwerk uit de Renaissance

Het kasteel van de Puy du Fou, het bekende decor voor de Cinéscénie, biedt ook een immersieve voorstelling waarbij bezoekers het interieur van dit meesterwerk uit de Renaissance ontdekken. Het kasteel werd in 1962 op de lijst van historische monumenten geplaatst. Het is een parel uit de Renaissance architectuur. Het bouwwerk, ontworpen door de vorstelijke architect Le Primatice is een typisch voorbeeld van moderne praal. Het werd door Thierry Crépin-Leblond gekenmerkt als “meesterwerk uit de Renaissance, dat vanwege de pracht, afmetingen en bouwstijl niets afdoet bij de kastelen uit de Loirestreek”.

Een fascinerende zoektocht in het kasteel

Waarom is het wapen van de Puy du Fou versiert met een zeemeermin, witte ruiten, schelpen en een luipaard? Deze immersieve en interactieve voorstelling nodigt u uit om het raadsel van wapenschilden te ontrafelen! Direct bij binnenkomst wordt u onthaald door de inwoners van het kasteel die uit het verleden zijn teruggekeerd. Binnen ontdekt u de geschiedenis tijdens een wandeling door de flamboyante galerijen, wapenzalen en ondergrondse gangen.

Reserveer nu