Visuel viking 2023 Puy du Fou
Back

Tips & Diensten

Bekijk onze selectie tips en diensten om uw ervaring in de Puy du Fou zo goed mogelijk voor te bereiden.
Filters
Toegankelijkheid & Gehandicapten
Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
La Colporteuse

Om uw reizen in de Puy du Fou te vergemakkelijken, staat een treintje genaamd "Colporteuse" tot uw beschikking. Personen met een handicap hebben voorrang bij het gebruik van deze dienst. Dit treintje stopt ongeveer elke 20 tot 30 minuten in de verschillende stations van Puy du Fou. Houd er rekening mee dat elektrische rolstoelen en kinderwagens geen gebruik kunnen maken van deze service.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Shuttlebus Cinéscénie

Op de avonden van de Cinéscénie biedt de Puy du Fou aan alle mindervaliden een gratis shuttlebusdienst aan die hen van de parkeerplaats naar de tribunes van de voorstelling brengt. Op deze manier kunt u in alle rust genieten van uw avond!

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Geleidehonden

We raden u aan om ons reserveringsteam vóór uw bezoek telefonisch op de hoogte te stellen op +33 2 21 67 55 00 (lijn die uitsluitend bestemd is voor mensen met een handicap) om uw toegang te vergemakkelijken.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheid van de voorstellingen voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden kunnen dankzij onze mobiele app gratis gebruik maken van audiodescriptie voor alle grote voorstellingen van het Puy du Fou en de Cinécénie.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheid van de hotels

Alle hotels van Puy du Fou beschikken over aangepaste kamers voor personen met beperkte mobiliteit. Om een van deze kamers te reserveren, dient u telefonisch contact op te nemen met ons Reserveringsteam op +33 2 21 67 55 00 (lijn uitsluitend bestemd voor mindervaliden). Om de ontvangst van slechthorenden te vergemakkelijken, is de Puy du Fou uitgerust met magnetische lussen bij de receptie van het hotel.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegankelijkheidsgids

De Toegankelijkheidsgids is een aanvulling op de Bezoekersgids en vermeldt de diensten en voorzieningen die worden aangeboden om de het bezoek van mensen met een beperking nog beter te laten verlopen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegang tot de dorpen van vroeger

Bourg Bérard": alle winkels in de Bourg Berard zijn toegankelijk voor gehandicapten.

Het dorp "Chasseloup": wij raden u aan het te betreden via de ingang naast het Relais de Poste.

"Font-Rognou": Deze stad kan moeilijk toegankelijk zijn vanwege de steile hellingen. Wij raden u aan de witte route in de bereikbaarheidsgids te volgen of de Peddler te nemen. Aanbevolen halte: Gare des Vikings.

"Saint Philbert le Vieil": wij adviseren u deze te betreden via de ingangen tegenover restaurant Chaudron "O", om de helling te vermijden.

Zie onze « Toegankelijkheidsgids » voor meer details.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Gehandicaptenparkeerplaats

Dicht bij de ingangen van het Puy du Fou bevindt zich een parkeerplaats die alleen bestemd is voor mensen met een beperking, toegankelijk op vertoon van een invalidenkaart. Om hier gebruik van te maken, hoeft u zich alleen te melden bij aankomst op de parkeerplaats.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
De lanen van het Puy du Fou

Sommige paden van de Puy du Fou hebben aanzienlijke hellingen en worden daarom niet aanbevolen voor mensen in een rolstoel of met beperkte mobiliteit. U kunt hier de "Toegankelijkheidsgids" met de aanbevolen paden downloaden. Deze gids is ook voor u beschikbaar in het gedeelte "INFORMATIE" bij de ingangen van de Puy du Fou, en bij de ingang van de shows "Les Amoureux de Verdun" en "Le Mystère de La Pérouse".

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Rolstoelen

Wij verhuren handbewogen rolstoelen (€10/dag) en elektrische scooters (€26,5/dag). Wij danken degenen die een gehandicaptenkaart hebben voor het raadplegen van ons. Deze twee diensten zijn beschikbaar op reservering en ter plaatse (in de zone "DIENSTEN", gelegen nabij de ingangen van de Puy du Fou, na de kaartcontrole) binnen de grenzen van de voorraden waarover wij beschikken. Reserveren wordt aanbevolen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Toegang Voorstellingen - Doven en slechthorenden

Om het onthaal van slechthorenden te vergemakkelijken, heeft Puy du Fou voor ringleidingen voor slechthorenden gezorgd. Die bevinden zich aan de ingangen van het Puy du Fou (aan de ruimtes “INFORMATION”, “BILLETTERIE” en “SERVICES”) en bij de receptie van onze hotels. Wij raden doven en slechthorenden aan om een beschrijving met afbeeldingen van onze voorstellingen mee te nemen. Deze vindt u in de ruimte “INFORMATION” bij de ingangen van het Puy du Fou. Het is ook verkrijgbaar bij onze presentatoren van de shows Lovers of Verdun en Mystery of La Pérouse.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Diensten
Pass 'Accessibilité'

Om het onze teams gemakkelijker te maken u tijdens uw bezoek te identificeren en om u in staat te stellen gebruik te maken van de speciale toegangen voor gehandicapten voor onze belangrijkste shows, stelt de Puy du Fou u een Toegankelijkheidspas ter beschikking, de "Pass Accessibilité". Deze Pass Accessibilité is verkrijgbaar bij de ingangen van het Puy du Fou (ruimte “INFORMATION”) of bij de ingang van het Cité Nocturne (informatie bij de ontvangst van de hotels van Cité Nocturne) en dit uitsluitend op vertoon van bewijs (invalidenpas, certificaat). Deze individuele, nominatieve en gedateerde kaart garandeert echter in geen geval uw plaatsen voor de gekozen voorstellingen.

Toegankelijkheid & Gehandicapten
Tips
Speciale tarieven voor gehandicapten

Wij bieden speciale tarieven voor mensen met een beperking, op vertoon van een geldig attest, kijk hier voor meer informatie. Om van deze tarieven te kunnen profiteren, kunt u telefonisch contact opnemen met ons reserveringsteam op +33 2 21 67 55 00 (speciale lijn voor gehandicapten).

Dieren
Dieren
Diensten
Het Hondenpension

Huisdieren zijn niet toegestaan in de Puy du Fou. Er is een Canine Pension opgericht om hen te verwelkomen. Alleen honden die getatoeëerd of gechipt zijn en alle verplichte inentingen hebben, worden toegelaten. Het is verplicht vooraf te reserveren bij ons Reserveringsteam op +33 (0) 820 09 10 10 (0,12€/min vanaf een vaste lijn), onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Ons Canine Pension zet zich uiteraard in voor het welzijn van dieren in al hun vormen, net als de zorg die wordt besteed aan de 2.200 dieren in de Puy du Fou.

cgv
Verkoopvoorwaarden
Tips
Algemene dienstverleningsvoorwaarden

Klik hier om de algemene dienstverleningsvoorwaarden van de Puy du Fou te bekijken en te downloaden

Als gevolg van talrijke oplichtingspraktijken bij de verkoop van tickets die gekocht werden via advertenties of veilingen, raden wij u aan om uw tickets alleen te kopen op onze website www.puydufou.com of bij geautoriseerde wederverkopers. De toegang voor klanten met tickets die niet bij Le Puy du Fou of haar erkende wederverkopers gekocht werden, kan geweigerd worden.

Alle klachten moeten aan de klantenservice van Le Puy du Fou worden gericht volgens de procedure die is aangegeven in de verkoopvoorwaarden. Alle klanten kunnen gratis gebruik maken van een bemiddelingsprocedure via de Médiateur du Tourisme et du Voyage (Toerisme- en Reisbemiddelaar) en dit volgens de voorwaarden die op de website www.mtv.travel/ zijn bepaald. Dit kan binnen zestig (60) dagen na de aanhangigmaking bij de Verkoper en binnen een maximale termijn van een jaar vanaf de schriftelijke klacht die aan de Verkoper is overgemaakt.

Verkoopvoorwaarden
Diensten
Annuleringsverzekering

Kies voor meer gemoedsrust de annulerings- en onderbrekingsverzekering aangeboden door Puy du Fou, geldig voor alle geboekte diensten: tickets, verblijven, restaurants... (exclusief hondenpension). Belangrijkste incidenten die worden gedekt: algemene stakingen van het openbaar vervoer, diefstal van tickets, ziekte en ongelukken... Bekijk de volledige voorwaarden van de annuleringsverzekering.

Optimaliseer uw bezoek
Optimaliseer uw bezoek
Tips
Plaatsing Cinescénie

Voor € 9 extra op uw ticket "Puy du Fou + Cinescénie" of "Cinescénie" kunt u op de "Silver" of "Gold Square" zitplaatsen in de Cinescénie-tribune worden geplaatst, afhankelijk van de beschikbaarheid. Dit supplement garandeert u een centrale plaats in onze panoramische stand. Dit supplement moet tegelijk met uw Cinéscénie-tickets worden gereserveerd op onze website of per telefoon op +33 (0) 820 09 10 10 (0,12€/min - vanaf een vaste lijn).

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Kluisjesverhuur

Puy du Fou biedt een selfservice lockerservice bij de ingangen van Puy du Fou, om uw eigendommen en persoonlijke bezittingen in alle veiligheid te deponeren. Vooraf reserveren is niet nodig. Deze service kost vanaf € 6,50 voor kleine volumes.

Optimaliseer uw bezoek
Tips
De Pass Émotion

Dankzij de Pass Émotion kunt u voor €25,- extra per dag en per persoon, vooraf geboekt (in plaats van €50 ter plaatse), optimaal profiteren van uw bezoek aan het Puy du Fou (onder voorbehoud van beschikbare plaatsen). Zo kunt u genieten van een gereserveerde plaats op de tribunes van de 8 grote voorstellingen van het Puy du Fou tot 10 minuten voorafgaand aan de voorstellingen. Wij raden u aan om deze toeslag tegelijkertijd met uw entreebewijzen of verblijf te reserveren, via onze website of telefonisch via + 33 (0) 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Mobiele app Puy du Fou

Download gratis de mobiele app Puy du Fou, beschikbaar via de App Store en Google Play. Deze app kunt u gebruiken als aanvulling op de bezoekersgids die dagelijks bij de ingang van het Puy du Fou wordt verstrekt, om uw bezoek aan de Puy du Fou zo goed mogelijk te organiseren. Voor buitenlandse bezoekers is er de mogelijkheid tijdens onze grootste voorstellingen een gesproken versie in Engels, Duits, Spaans, en Nederlands. Klik hier voor meer informatie.

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Vertalingen van onze shows

Als u een smartphone hebt, kunt u profiteren van gratis simultane vertaling en ondertiteling van de belangrijkste Puy du Fou-shows (Engels, Duits, Spaans en Nederlands) dankzij onze mobiele applicatie "Puy du Fou", beschikbaar in de App Store en Google Play.

Vergeet je koptelefoon niet.

Optimaliseer uw bezoek
Diensten
Gratis WiFi in de Puy du Fou

Blijf verbonden!

Profiteer van een gratis WiFi-verbinding in al onze hotels, in de Cinéscénie, bij de ingangen van Puy du Fou en op de tribunes van de voorstellingen genummerd van 1 tot 8. Om dit te doen, maakt u gewoon verbinding met de PUYDUFOU WiFi, voert u uw e-mailadres in en aanvaardt u de algemene gebruiksvoorwaarden.

Kinderen
Kinderen
Tips
Begeleiding van minderjarigen

Minderjarigen moeten verplicht worden begeleid door een volwassene. Zo niet, dan kan hen de toegang tot het Puy du Fou voorstellingen en de activiteiten worden geweigerd. Een minderjarige mag het park ook niet verlaten zonder begeleiding van een volwassene.

Kinderen
Diensten
Verschoningstafels

De Puy du Fou stelt in het hele park talrijke verschoningstafels tot uw beschikking.

Kinderen
Tips
Informatie over de voorstellingen met betrekking tot kinderen

De voorstellingen "Les Amoureux de Verdun", "Le Premier Royaume", "Le Signe du Triomphe" en "Le Dernier Panache" kunnen sterke emoties oproepen en de realistische, spectaculaire vertolking kan een sterke indruk maken op onze jongste bezoekers (en op personen met engtevrees).

Kinderen
Diensten
Verhuur van wandelwagens

Bij de Puy du Fou kunt u kinderwagens huren bij de ingangen ("SERVICES" zone, gelegen na de kassa). Aan deze service zijn kosten verbonden (10 euro/dag), zolang de voorraad strekt. U kunt uw kinderwagen ook tegelijk met uw tickets of uw verblijf reserveren bij ons reserveringsteam, per telefoon op + 33 (0) 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel).

Kinderen
Diensten
Schoolreisjes naar de Puy du Fou

In het kader van een bezoek aan het Puy du Fou, kunnen de leerlingen hun kennis en vaardigheden gebruiken die zij tijdens de lessen hebben geleerd. De voorstellingen, de dorpjes uit vroegere tijden, de 55 hectare natuur en de meer dan 1500 dieren in het Puy du Fou nemen de kinderen en hun docenten mee op een grote, pedagogische reis. Bezoeken door een school moeten verplicht worden begeleid door volwassenen zo lang de leerlingen in het park aanwezig zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht in de rubriek Jeugd- en Schoolgroepen.

Praktische informatie
Praktische informatie
Tips
Ik heb een Puy du Fou kaartje gekocht. Is de nachtshow "Les Noces de Feu" inbegrepen?

De nachtshow "Les Noces de Feu" is inbegrepen in de tickets voor Puy du Fou voor elk bezoek tijdens de periode van "Noces de Feu" (zie onze openingskalender). Het "Special Offer -20%" ticket tijdens de "Stay +" periode geeft geen toegang tot de nachtshow "Les Noces de Feu".

Praktische informatie
Tips
Verboden artikelen

Het is uitdrukkelijk verboden om tijdens uw bezoek aan Puy du Fou wapens (ongeacht het type) of gevaarlijke of verboden voorwerpen en producten mee te nemen (alle voorwerpen met snijdende randen, stanleymessen, bommen, explosieven, scharen, spuitbussen / gasflessen), evenals drugs en alcoholische dranken. Wij adviseren u om zo weinig mogelijk persoonlijke spullen, tassen en bagage mee te nemen om zo snel mogelijk het Puy du Fou te betreden. U mag het park gedurende de dag tijdelijk verlaten.

Praktische informatie
Diensten
Toegang tot de voorstellingen van het Puy du Fou

Voor uw gemak en om de beschikbaarheid te garanderen, raden wij u aan 30 minuten voor het tijdstip van elke voorstelling aanwezig te zijn, zoals aangegeven in de dagelijkse bezoekersgids en op de mobiele app.

Praktische informatie
Tips
Verkleed naar de Puy du Fou komen

Wegens veiligheidsredenen is het uitdrukkelijk verboden om verkleed of gekostumeerd naar het Puy du Fou te komen. De leden van ons ontvangstteam zijn dan helaas verplicht u de toegang tot het park te ontzeggen of om u te vragen u te verkleden voordat u het park betreedt.

Praktische informatie
Diensten
De winkeltjes van de Puy du Fou

Voor al uw aankopen en souvenirs kunt u terecht in de winkeltjes van Bourg Berard. Speelgoed, kostuums, dvd's, decoratieartikelen...profiteer van de talrijke afgeleide producten en must haves van de Puy du Fou, zodat u nog lang kunt nagenieten van alle grote avonturen. U kunt ook op ieder gewenst moment kiezen uit het grote aanbod artikelen in onze online boetiek.

Praktische informatie
Diensten
Hulppost

Verspreid over het gehele park van de Puy du Fou vindt u hulpverleners, verplegers en artsen. U kan ook naar onze ziekenboeg tussen het restaurant “L’Orangerie” en de voorstelling “Mousquetaire de Richelieu”, of, op de avonden van de voorstellingen, naar de hulppost achter de tribunes van de Cinéscénie. Voor speciale aanvragen zoals het bewaren van medicijnen in een koelkast of de levering van speciale medische apparatuur, kunt u voor uw bezoek contact opnemen met +33 (0) 820 09 10 10 (€ 0,12 €/min vanaf een vast toestel).

Praktische informatie
Tips
Arrangement 'Coupon Restauration'

Onze fastfoodzaken bieden de hele dag door verschillende formules aan (salades, sandwiches, enz.). De "Horecacoupon" wordt in alle horecazaken geaccepteerd en kan als betaalbon worden gebruikt. Er zijn drie verschillende waarden beschikbaar: 12€, 15€ of 20€. Reserveren is verplicht en de bon moet vooraf worden betaald. De "Restaurantbon" is niet gedateerd (geldig voor het seizoen 2023) en kan in verschillende termijnen worden gebruikt (eenheidswaarden: 5 €, 4 € of 3 €). Het wisselgeld wordt niet teruggegeven. Voor alle reserveringen kunt u contact opnemen met ons reserveringsteam op +33 (0) 820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vaste lijn).

Praktische informatie
Diensten
Cadeaucheques

Om tickets, restaurants of een verblijf in de Puy du Fou te betalen, is het mogelijk om ANCV cheques te gebruiken, en bepaalde Kadéos, Cadhoc of Tir Groupé cheques. Voor deze betaalwijzen moet u ten minste 15 dagen voor de datum van uw bezoek telefonisch reserveren op +33 (0) 820 09 10 10 (0,12€/min - vanaf een vaste lijn). Op deze cheques moeten de naam en het adres van de begunstigden en de geldigheidsdatum worden vermeld.

Praktische informatie
Diensten
Toiletten in het Puy du Fou

In het Puy du Fou zijn talrijke sanitairblokken te vinden. Deze zijn tevens geschikt voor mensen met een beperking. 

Praktische informatie
Tips
Openingstijden van het Puy du Fou

De deuren van het Puy du Fou gaan al vanaf 9.30 uur open. In de speciale aanbiedingsperiode, is het Puy du Fou geopend van 9.30 tot 19.00 uur en in de "Les Noces de Feu" periode van 9.30 tot 22.30 uur. Tijdens de "La Cinéscénie" periode is het Parc geopend van 9.30 tot 21.00 uur.

Praktische informatie
Tips
Aanvangstijden Cinéscénie

"La Cinéscénie" begint om 22.30 uur in juni/juli en om 22.00 uur in augustus/september. Er wordt verzocht om 1 uur voor aanvang van de show aanwezig te zijn. De voorstelling duurt 1u40. Voor uw comfort adviseren wij u warme kleding mee te nemen.

Praktische informatie
Tips
Programma van de voorstellingen

De teams van de Puy du Fou passen zich iedere dag aan aan het aantal verwachte bezoekers van die dag. Om uw bezoek voor te bereiden, kunt u de dag voor uw bezoek vanaf 17.30 uur het voorstellingenprogramma downloaden via de homepage van onze website. De Puy du Fou applicatie en de bezoekersgids, verkrijgbaar bij de ingangen en in onze hotels, informeren u dagelijks over de tijden van elke show en vele praktische informatie.

Praktische informatie
Tips
Veiligheid in de Puy du Fou

De Puy du Fou werkt samen met de bevoegde autoriteiten om alle benodigde voorzorgsmaatregelen en controles uit te voeren teneinde de veiligheid van onze bezoekers te garanderen. Sinds 2015 zijn de veiligheidsmaatregelen van de Puy du Fou in grote mate verscherpt. Wij werken nauw samen met de Prefectuur, het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken en met de Gendarmerie Nationale, zodat onze teams kunnen rekenen op permanente politieversterking. De bezoekers van de Puy du Fou kunnen vertrouwen op de waakzaamheid van onze teams en de aanzienlijk verscherpte veiligheidsmaatregelen, die hen een veilig en zorgeloos verblijf in de Puy du Fou garanderen.

Praktische informatie
Tips
Wees slim en profiteer van de maaltijdkortingen!

Bespaar tot 20%,- door uw maaltijd vooraf te reserveren bij een groot aantal restaurants: "La Table des Ambassadeurs", "Les Deux Couronnes", "L'Atrium", "Le Banquet de Mérovée", "La Mijoterie du Roy Henry", "Le Café de la Madelon", "Le Relais de Poste", "L'Orangerie", "Le Bistrot", "L'Echansonnerie" en "Le Rendez-vous des Ventres Faims", afhankelijk van de openingsdatums.

Praktische informatie
Tips
Tarieven voor Groepen en OR

Er zijn specifieke tarieven voor groepen (meer dan 20 personen) en sociaal-economische comités (CSE). Voor meer informatie nodigen we u uit om verbinding te maken met de ruimte die is gewijd aan groepen of CSE's.

Praktische informatie
Tips
Reserveren

U kunt plaatsen voor het Puy du Fou en "La Cinéscénie" reserveren via onze website of telefonisch via + 33 (0)820 09 10 10 (€ 0,12/min vanaf een vast toestel). Voor speciale aanvragen (diensten, speciale tarieven...), verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met ons reserveringsteam.  

Praktische informatie
Diensten
CD Cinéscénie

Om de muziek van onze nachtvoorstelling "La Cinéscénie" te (her)beluisteren, kunt u tijdens uw bezoek terecht in onze online boetiek of in de winkels van Bourg Bérard.

Praktische informatie
Diensten
Fotografen van de Puy du Fou

Poseer als een held!

Creëer uitzonderlijke herinneringen aan de Puy du Fou met de kostuums en accessoires van onze Helden.

Ontmoet onze fotografen bij "Saint Philbert de Vieil", "Font-Rognou", "Chevaliers de la Table Ronde", bij de "Signe du Triomphe" en bij "Bourg Bérard", voor steeds meer originele ervaringen (geen koopverplichting).

Praktische informatie
Diensten
Cadeaukaart Puy du Fou

Met de cadeaukaart biedt u Puy du Fou op een eenvoudige en praktische manier aan. Kies uw geschenk uit het aanbod van Puy du Fou-tickets en -verblijven. Neem nu contact op met ons reserveringsteam op +33 820 09 10 10 (0,12 €/min - vanaf een vaste lijn) om uw cadeaukaart te bestellen en meer te weten te komen over alle gebruiksvoorwaarden.

Praktische informatie
Diensten
De jaarpassen van de Puy du Fou

Word lid en maak deel uit van de Puy du Fou familie met exclusieve voordelen gedurende het hele seizoen. Ga voor meer informatie naar de pagina over Jaarkaarten.

Bekijk de jaarkaarten

Praktische informatie
Diensten
Heeft u iets verloren tijdens uw bezoek?

Om het zoeken te vergemakkelijken, verzoeken wij u ons te schrijven met de volgende informatie 

  • Een beschrijving van uw verloren voorwerp,
  • De datum en plaats van het verlies,
  • uw volledige contactgegevens (adres, e-mail en telefoon)

Indien u in onze hotels verblijft, gelieve uw hotel en kamernummer te vermelden.

Neem contact met ons op via objetstrouves@puydufou.com

De Hotels van de Puy du Fou
De Hotels van de Puy du Fou
Diensten
Accommodatie in de Puy du Fou

In de Puy du Fou kunt u in één van de 6 themahotels van de Cité Nocturne verblijven. Beslis in welke eeuw u wilt overnachten en bekijk direct onze hotels. Bekijk ook de tarieven van onze verblijven in de rubriek Openingskalender & Tarieven.

De Hotels van de Puy du Fou
Tips
Openingstijden van de hotels

De recepties van onze hotels zijn 24 uur per dag geopend, op alle openingsdagen. De kamers zijn beschikbaar vanaf 16.00 uur en dienen op de dag van vertrek voor 11.00 uur te zijn verlaten.

De Hotels van de Puy du Fou
Tips
Hotels - Soorten kamers

De klassieke kamers van de Puy du Fou hotels zijn geschikt voor maximaal 5 personen (waarvan minstens 1 volwassene), met uitzondering van de "Villa Gallo-Romaine" en de "Grand Siècle" (die geschikt is voor maximaal 4 personen) - waarvan minstens 1 volwassene, met de volgende indeling: 1 tweepersoonsbed (160x200), 2 stapelbedden. Op verzoek kan ook een paraplubed worden toegevoegd. WiFi is beschikbaar in de recepties, restaurants en kamers van onze themahotels.

Voor doven en slechthorenden zijn er trillende hoofdkussens beschikbaar (op aanvraag en naar gelang de beschikbaarheid).
Voor blinden en slechtzienden zijn er afstandsbedieningen met grote toetsen beschikbaar (op aanvraag en naar gelang de beschikbaarheid).

Weerbericht
Weerbericht
Tips
Le Puy du Fou als het erg warm is

Als de temperatuur stijgt, is het belangrijk om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, maar ons eeuwenoude bos is een geweldig pluspunt als u op zoek bent naar verkoeling. Onze bezoekers kunnen tevens genieten van de verfrissende nevel van de reuzevernevelaars die in de verschillende werelden van het Puy du Fou te vinden zijn, van schaduwrijke ruimtes en van onze theaterzalen met airconditioning. 

Weerbericht
Tips
Warme kleding - Cinéscénie

Als u naar de avondvoorstelling van de Cinéscénie gaat, raden wij u aan om warme kleding te dragen.

Weerbericht
Tips
Le Puy du Fou als het regent

Alle voorstellingen die aan de bezoekers worden aangeboden, zijn ontworpen om ongeacht het weer te worden gepresenteerd. Al onze shows blijven dus gehandhaafd in geval van regen. Er zijn ook veel overdekte zalen, zoals "Mousquetaire de Richelieu", "Le Mystère de La Pérouse", "Le Premier Royaume", "La Renaissance du Château", "Les Amoureux de Verdun", "Le Dernier Panache" of "Le Mime et l'Etoile", die zowel beschutting bieden tegen het weer als tegen de hitte.

Parkeren & vervoer
Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met het vliegtuig)

De Puy du Fou ligt op 1 uur rijden van het vliegveld Nantes-Atlantique. Het vliegveld biedt vluchten naar Ajaccio, Bastia, Bordeaux, Calvi, Figari, Lille, Lyon, Marseille, Montpelier, Muhlouse, Nice, Parijs, Straatsburg en Toulouse Klik hier voor meer informatie.

Onze teams verzorgen privétransfers (van 2 tot 6 personen) of bushuur met chauffeur (tot 57 zitplaatsen) vanaf de luchthaven van Nantes en andere bestemmingen (Nantes of Angers treinstation) - alleen op reservering. Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met ons reserveringsteam (+33 (0) 820 09 10 10 - €0,12/min vanaf een vast toestel).

Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met de trein)

Het TGV-station van Angers ligt het dichtst bij de Puy du Fou. Wij raden u aan om uw treinreis te plannen tot dit station, dat bereikbaar is via alle grote TGV-verbindingen in Frankrijk (Parijs, Marseille, Straatsburg en Lille...). Vanaf het TGV-station van Angers vertrekt een shuttlebus naar de Puy du Fou. Deze dienst is betalend (Enkele reis: € 16.90,-/p.p. en Retourticket: € 33.90,-/p.p.), uitsluitend geldig op reservering. Klik hier voor meer informatie over deze shuttlebusdienst.

Onze teams kunnen ook privétransfers of bushuur met chauffeur verzorgen vanaf de luchthaven van Nantes en andere bestemmingen - uitsluitend op reservering. Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met ons reserveringsteam (+33 (0) 820 09 10 10 - €0,12/min vanaf een vast toestel).

Parkeren & vervoer
Tips
Naar de Puy du Fou (met de auto)

De Puy du Fou is bereikbaar via de snelweg A87 (afrit nr. 28). U vindt ons op 3 uur en 15 min rijden van Parijs, 3 uur van Bordeaux, 2 uur van Poitiers, 1u30 van La Baule en La Rochelle, 1u van Angers, Nantes en Les Sables d'Olonne. Klik hier voor meer informatie.

Parkeren & vervoer
Diensten
Bezoekersparkeerplaatsen

Parkeren is gratis in alle parkeergarages van Puy du Fou. De verschillende parkings zijn toegankelijk vanaf een uur voor de opening van Puy du Fou en tot een uur na sluitingstijd. Bezoekers die een verblijf in Puy du Fou-hotels hebben geboekt, moeten direct parkeren in de parkeergarages van Cité Nocturne. Om dit te doen, moeten ze bij aankomst in Puy du Fou de richting "La Cité Nocturne - Les Hôtels du Puy du Fou" volgen.

Parkeren & vervoer
Diensten
Servicegebied voor campers

Een parkeerplaats is gewijd aan de ontvangst van campers, caravans en omgebouwde vrachtwagens. Deze camperplaats is overdag gratis en 's nachts betaald van 01.00 uur tot 07.00 uur (€ 13,90/nacht - alleen betaling met creditcard). Dit gebied biedt de volgende diensten: drinkwater, lediging, gemeenschappelijke elektriciteitspunten, pendeldienst en een informatiepunt.