Préparer votre visite au puy du fou
Back

Bereid uw bezoek aan Puy du Fou voor

Bent u ooit in uw leven een Viking, een Musketier en een Romein op dezelfde dag tegengekomen?

Wanneer is de beste tijd om naar Puy du Fou te komen?

venir au puy du fou

Elk moment is een goed moment om naar de Puy du Fou te komen! Elke maand heeft zijn eigen specificiteit, en het is aan u om de juiste periode te kiezen om het beste uit uw bezoek te halen en de Puy du Fou ervaring te beleven zoals u dat wilt.

 

  • De eerste maanden van het seizoen, april en mei, zijn perfect voor natuurliefhebbers! De mooie dagen komen eraan, de temperatuur gaat langzaam omhoog.

Het weer wordt steeds aangenamer, met een algemene zonnige periode (ondanks enkele buien).

Dit is HET moment waarop de « Val de la Marienne » en « La Roseraie de Ronsard » hun mooiste kleuren tonen. Wandel in de lente door het park om een luchtje te scheppen! In de ochtend kunnen de temperaturen nog koel zijn, maar in de middag is het niet ongewoon dat de thermometer oploopt tot 16 °C (april) en 20 °C (mei). Perfect voor een ontspannen wandeling!

 

  • De zomerperiode (juni, juli en augustus) is het populairst. De dagen zijn langer en de temperaturen lopen op tot 30 °C (soms zelfs hoger).

Er zijn maar weinig dagen met regen op het programma. Daarom is de zomer ook de periode waarin wij de meeste bezoekers hebben. 

Het is gewoon de perfecte periode om af te wisselen tussen de voorstellingen in de buitenlucht en verkoelende spektakels binnen! We raden echter aan om zonnecrème, petjes en waterflessen mee te nemen om de hitte op de tribunes van sommige openluchtvoorstellingen te weerstaan. De zonsondergangen zijn gewoonweg prachtig als u de tijd neemt om aan het eind van de dag even stil te staan voor het Gallo-Romeinse stadion, in onze historische dorpjes of aan de rand van ons honderd jaar oude bos.

 

  • En voor wie het liever rustig aan doet, zijn de maanden september, oktober of november ideaal om in alle rust Puy du Fou te ontdekken!

Geniet na het hoogseizoen van de rust en de herfstkleuren van de brede lanen in het park. De temperaturen worden koeler en de zon wordt zachter, maar Puy du Fou profiteert van een heel mooi naseizoen met een nazomer die wordt versterkt door een ongerepte natuur.

Met wie ga je naar Puy du Fou?

Daar gaan we! Na lang te hebben nagedacht over Puy du Fou, is de tijd gekomen om uw bezoek te plannen. Kom met vrienden, familie of met z'n tweeën en ontdek de tips om uw bezoek voor te bereiden.