Visuel viking 2023 Puy du Fou
Back

Onze gewonnen prijzen

De creativiteit, originaliteit en de uitmuntendheid van de Puy du Fou worden wereldwijd door alle professionals en specialisten erkend. Sinds 2012 worden regelmatig de meest prestigieuze internationale prijzen uit de wereld van de attractieparken en showbizz toegekend aan de Puy du Fou. Het is aan de investering en de creatieve durf van alle teams te danken dat de Puy du Fou twee keer is verkozen tot "Beste themapark ter wereld".

Hieronder vindt u alle prijzen van Puy du Fou:

Meilleure Création Mondiale 2019

Meilleure Création Mondiale

THEA AWARD FOR OUTSTANDING ACHIEVEMENT
LE PREMIER ROYAUME

Orlando

19 november 2019

 

De meest recente voorstelling van het Puy du Fou, "Le Premier Royaume", is tijdens de IAAPA Attractions Expo van Orlando in de Verenigde Staten door de jury van de toonaangevende Themed Entertainment Association verkozen tot "Beste Creatie ter Wereld". Deze nieuwe onderscheiding bevestigt het niveau en de vakkennis van het team van Puy du Fou en erkent de originaliteit van deze wereldunieke creatie. De prijs zal op 18 april 2020 in Los Angeles officieel aan het team worden overhandigd.

MEILLEURE CRÉATION EUROPÉENNE

Meilleure Création Européenne

EUROPEAN TOP NEW ATTRACTION
LE PREMIER ROYAUME

Bergamo

21 oktober 2019

 

Na de bekroning tot “Beste Voorstelling van het Jaar” tijdens de Park World Excellence Awards in Parijs op 18 september jongstleden, heeft “Le Premier Royaume” een tweede toonaangevende prijs gewonnen en is daarmee uitgeroepen tot de “Beste Europese Creatie van 2019”, tijdens de Parksmania Awards in Bergamo, Italië. »

Meilleur spectacle de l’année

Meilleur spectacle de l’année

LIVE ENTERTAINMENT OF THE YEAR

Paris

18 september 2019

Le Puy du Fou heeft de internationale hoofdprijs ontvangen voor de “Beste Voorstelling van het Jaar”, voor zijn nieuwe voorstelling van 2019: “Le Premier Royaume”. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de Park World Excellence Awards 2019, op de IAAPA Expo Europe, die van 16 t/m 19 september 2019 plaatsvond in Parijs. De prijs benadrukt de hoogwaardige artistieke prestaties van de Puy du Fou, die wereldwijd bekend staan als een referentie op het gebied van voorstellingen en innovaties.

Beste Europese Creatie van het Jaar

Meilleure Création Mondiale

EUROPEAN TOP NEW ATTRACTION
LE MYSTÈRE DE LA PÉROUSE

Bergamo
5 oktober 2018

De originele creatie 2018 van de Puy du Fou "Le Mystère de La Pérouse" ontvangt een tweede internationale erkenning: de "Parksmania Award" voor de Beste Europese Creatie 2018. Die prijs werd overhandigd tijdens de 17de ceremonie van de “Parksmania Awards” die op 5 oktober in het Italiaanse Bergamo plaatsvond. Deze award beloont de technische en artistieke topkwaliteit van het “Mystère de La Pérouse”, dat van A tot Z door de teams van de Puy du Fou is bedacht en geproduceerd.

Meilleur Spectacle de l'Année

Meilleure Création Mondiale

LIVE ENTERTAINMENT OF THE YEAR
LE MYSTÈRE DE LA PÉROUSE

Amsterdam
26 september 2018
​​​​​​​
De Puy du Fou valt opnieuw in de prijzen: de originele creatie 2018 “Le Mystère de La Pérouse” (“Het Mysterie van La Pérouse”) wint de prijs voor het “Beste Spektakel van het Jaar”, die tijdens de Park World Excellence Awards Europe 2018 door een Europese vakjury uit de sector van de themaparken in Amsterdam is uitgereikt.  

Hall of Fame

Meilleure Création Mondiale

HALL OF FAME AWARD
Orlando
14 November 2017
Dinsdag 14 november heeft Puy du Fou dankzij zijn ontwerper Philippe de Villiers in Orlando (Florida - USA) opnieuw een belangrijke prijs gewonnen, de ‘Hall of Fame Award’. Philippe de Villiers nam deze award in ontvangst. De ‘Hall of Fame Award’ is al de 5e internationale prijs voor Puy du Fou in nauwelijks 5 jaar. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een persoon – Philippe de Villiers –, die een origineel concept heeft bedacht dat “een buitengewone bijdrage levert aan de evolutie en ontwikkeling van de themaparken in de wereld”. Zo behoort Puy du Fou dankzij zijn ontwerper tot het kruim van de beste parken ter wereld. De allereerste winnaar van de ‘Hall of Fame Award’ was Walt Disney. Het is voor het eerst dat een Fransman deze internationale onderscheiding behaalt.

Meilleure Création Mondiale

Beste Mondiale Creatie
THEA AWARD FOR OUTSTANDING ACHIEVEMENT
LE DERNIER PANACHE

Orlando
16 November 2016

 

Opnieuw een wereldwijde erkenning voor de teams van de Puy du Fou, die de prijs voor de "beste mondiale creatie" in de wacht slepen voor de voorstelling "De Laatste Panache". De prijs zal in april 2017 in Los Angeles worden uitgereikt.

Meilleure création européenne

Beste Europese Creatie
EUROPEAN TOP NEW ATTRACTION
LE DERNIER PANACHE

Verona
14 Oktober 2016

 

Deze nieuwe Europese prijs beloont de originaliteit en al het technische en artistieke vakmanschap van de originele creatie "De Laatste Panache", die in 2016 werd ontwikkeld door de teams van de Puy du Fou.

Meilleure Création

Beste Mondiale Creatie
THEA AWARD FOR OUTSTANDING ACHIEVEMENT
DE GELIEFDEN VAN VERDUN

Los Angeles
2 April 2016

 

Deze prijs wordt toegekend vanwege de uitstekende technische en artistieke prestaties van de voorstelling "De Geliefden van Verdun" die de teams van de Puy du Fou in 2015 hebben gecreëerd.

Applause award

Het Beste Park Ter Wereld
APPLAUSE AWARD - PUY DU FOU
Orlando
18 November 2014

 

Voor de tweede maal ontvangt de Puy du Fou de belangrijkste prijs ter wereld voor attractieparken en voorstellingen. Deze nieuwe internationale prijs is een eerbetoon aan de originaliteit van de Puy du Fou, dat in enkele jaren tijd een wereldwijde referentie is geworden in de wereld van themaparken en entertainment.

POUR LA CINÉSCÉNIE

Beste Europese Evenement

BEST EUROPEAN SEASONAL EVENT
DE CINÉSCÉNIE

Rome
25 October 2014

 

De Puy du Fou ontvangt een prijs voor de hoofdattractie van het park: de Cinéscénie. De prijs wordt toegekend vanwege al het vakmanschap dat deze superproductie vereist.

meilleurs europe

Beste Park van Europa
BEST EUROPEAN THEME PARK - PUY DU FOU
Milaan
17 October 2013

 

Het is de eerste keer dat een Frans park deze prestigieuze prijs voor de entertainmentindustrie in Europa krijgt toegekend, bewijs dat de Puy du Fou een speciale plaats inneemt in de internationale amusementswereld.

Thea-Classic-Award---Puy-du-Fou

Het Beste Park Ter Wereld
THEA CLASSIC AWARD - PUY DU FOU
Los Angeles
17 Maart 2012

 

Deze internationale prijs beloont voor het eerst een Frans themapark voor de creativiteit, de kwaliteit en de originaliteit van het totale aantal voorstellingen. De Thea Awards worden beschouwd als de "Oscars" van de wereldwijde amusementssector en belonen al meer dan 15 jaar uitmuntende creaties op het gebied van entertainment, bijzondere bezoekerservaringen en de grootste successen op het gebied van entertainment wereldwijd.