Overslaan en naar de inhoud gaan
schapen welzijn
Back

DIERENWELZIJN

DE GARANTIES VAN PUY DU FOU

Met groot respect voor dieren belicht Puy du Fou door zijn voorstellingen de eeuwenoude relatie tussen mens en dier.

Het welzijn van dieren respecteren is een van de prioriteiten van Puy du Fou, die zich inzet om al zijn dieren te begeleiden door de werkwijzen te personaliseren aan hun behoeften, vanaf hun geboorte en hun leven lang bij Puy du Fou, zowel op het podium als daarnaast.

Om het welzijn van de dieren te garanderen, zet Puy du Fou zich in:

1-  Voor een individuele aanpak voor elk dier, en zich ervan te verzekeren dat elk Talent dat met dieren werkt elk dier door en door kent, en de verzorging aanpast aan het ras, fysiologie, activiteit, karakter en gedrag.

 

 

2-  Deze dieren te begeleiden vanaf hun geboorte, tijdens alle etappes van hun leven en tijdens hun pensioen.

welzijn van het paard
kuikens zorgen

3-  Aangepaste en comfortabele verblijven te creëren waar het dier zich prettig voelt en rust vindt.  

 

 

4-  Een gepersonaliseerde voeding van hoge kwaliteit aan te bieden, perfect aangepast aan de bouw en activiteit van elk dier.

5-  Te zorgen voor een dagelijks, en geheel transparant medisch toezicht met verschillende onafhankelijke dierenartspraktijken, ondersteund door de speciaal opgeleide teams dierverzorging van Puy du Fou.

 

 

6-  Een perfecte traceerbaarheid garanderen van alle medische handelingen uitgevoerd op de dieren, en de gehele diergeneeskundige verzorging.

paarden zorg
welzijn vogels

7-  Al zijn Talenten opleiden voor dierenwelzijn, waarbij het lichamelijk contact met dieren voorbehouden moet blijven aan Talenten die speciaal hiervoor zijn opgeleid, om het professionalisme te garanderen op gebied van dieren- behandeling en verzorging.

 

 

8-  Alle Talenten een telefoonnummer en e-mailadres ter beschikking stellen, zodat getuigen van eventuele misdragingen de Puy du Fou directie hiervan direct en anoniem op de hoogte kan stellen.

9-  Strenge straffen uitdelen voor elke dierenmishandeling waarvan zij kennis heeft.

 

 

10-  Verenigingen die zich inzetten voor het behoud en bescherming van met uitsterven bedreigde diersoorten, in Frankrijk of elders ter wereld, menselijke-, materiële- of financiële ondersteuning bieden.

tendresse âne

Om de bezoekers meer bewust te maken van het welzijn van dieren, biedt het Puy du Fou educatieve en ontdekkingsworkshops aan in samenwerking met de Hippische Academie en de Valkeniersacademie.

Ontdek

Haut de page